Mai mulți hackeri au atacat un spital. O pacientă a decedat

Mai mulți hackeri au atacat un spital. O pacientă a decedat
Foto: Facebook / Consiliul Judetean Maramures

Un spital dinDüsseldorf a fost ținta unui atac cibernetic, iar acest lucru a împiedicat internarea unei paciente, care ulterior a decedat.

Atacul s-a produs în noaptea de 9 spre 10 septembrie și a îngreunat în special serviciul de urgenţă al spitalului, conform AFP.

Din păcate,femeie în vârstă de 78 de ani, grav bolnavă, a trebuit să fie internată la alt spital, după o oră.Parchetul din Koln a deschis o anchetă pentru omucidere involuntară.

Se pare că a fostprimul deces legat direct de un atac cibernetic vizând un spital.

Hackerii ruşi aufolositun malware pentru a cripta datele, în scopul forţării utilizatorului să plătească o răscumpărare, conform Protv.

Autoritățile mai spun că programul a fost folosit ″în numeroase cazuri de un grup de hackeri care, în opinia mai multor companii de securitate informatică private, acţionau din Rusia″⁣, notează Parchetul din Koln.

Mai mult, ataculviza nu Spitalul Universitar, ci chiar Universitatea din Düsseldorf, conform procurorilor.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său