Mai mulți turiști au rămas blocați în telescaunul din stațiunea Șuior. Echipele de Salvamontiști au fost nevoite să intervină pentru evacuarea lor

Mai mulți turiști au rămas blocați în telescaunul din stațiunea Șuior. Echipele de Salvamontiști au fost nevoite să intervină pentru evacuarea lor
FOTO: Pixabay.com

Echipa de intervenție a Salvamont Maramureș intervine în stațiunea Șuior, pentru a evacua un grup de turiști care a rămas blocat în telescaunul din stațiune. Printre aceștia se află și un copil de numai doi ani, după cum a precizat directorul instituției, Dan Benga, pentru Agerpres.

Condițiile meteo pun în dificultate evacuare turiștilor blocați în telescaun

Potrivit directorului Salvamont Mureș, echipele intervin la fața locului pentru evacuarea turiștilor blocați în telescaun, iar condițiile meteo de ploaie și lapoviță îngreunează misiunea.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că salvarea copilului este prioritară pentru echipajul Salvamont. Echipa de intervenție este formată din 12 salvamontiști și voluntari care au răspuns la solicitare.

„Operaţiunea de salvare a turiştilor blocaţi pe instalaţia de telescaun este în curs de desfăşurare, condiţiile meteo sunt un pic dificile din cauza ploii şi aerului rece. E vorba de nouă scaune în care se află turişti, printre care şi un copil de doi ani. Salvarea copilului este prioritară pentru echipa de intervenţie aflată pe munte, apoi, restul persoanelor blocate”, a spus directorul Salvamont Maramureș, Dan Benga.

În cazul telescaunului blocat în stațiunea Șuior, directorul Salvamont Mureș a explicat că defecțiunea instalației de transport pe cablu este una complexă și nu poate fi reparată în timp scurt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”