Maia Sandu, apel către cetățenii Republicii Moldova să se vaccineze: Foarte mulți oameni au o anumită frică care a fost indusă prin dezinformare și minciuni

Maia Sandu, apel către cetățenii Republicii Moldova să se vaccineze: Foarte mulți oameni au o anumită frică care a fost indusă prin dezinformare și minciuni
Maia Sandu / Foto: Hepta

Maia Sandu îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se vaccineze împotriva COVID-19, explicând într-un mesaj că rămâne unica soluție pentru a evita o formă gravă în urma infectării cu coronavirus, dar și pentru relansarea economiei.

Maia Sandu, mesaj pro-vaccinare

Din păcate, în Republica Moldova avem o rată scăzută de vaccinare. Din păcate, foarte mulți oameni au o anumită frică care a fost indusă prin dezinformare, minciuni care s-au spus. Această rată scăzută de vaccinare ne face pe noi vulnerabili. Aceasta înseamnă, și din perspectiva sănătății riscul ca mai mulți oameni să se infecteze și să aibă o formă gravă, dar și din perspectiva economică, pentru că economia noastră s-ar putea dezvolta mult mai repede dacă am reuși să scăpăm de această pandemie”, a declarat președintele Republicii Moldova

În acest sens, șeful statului a venit cu o rugăminte către toți cetățenii să meargă și să se vaccineze: „Eu m-am vaccinat, mama mea s-a vaccinat. Nu există pericol, trebuie să înțelegem că aceasta este singura soluție ca să depășim această criză”.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până la data de 28 noiembrie, cu schema completă s-au vaccinat peste 930 de mii de cetățeni.

Republica Moldova se pregătește de un nou posibil val COVID-19

Anunțul are loc în contextul în care autoritățile medicale din municipiul Chișinău se pregătesc pentru un potențial val de COVID-19 provocat de noua variantă a coronavirusului – omicron.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că autoritățile locale „sunt îngrijorate de posibila apariție a unui alt val de COVID-19 provocat de mutația coronavirusului apărut în Africa de Sud – omicron” și se pregătesc pentru a face față acestei „posibile amenințări”.

„Continuăm măsurile de vaccinare a populației, ne pregătim strategic și securizăm spațiile medicale din municipiu și actualizăm planurile de procurare a medicamentelor”, a menționat Gâlcă.