Maia Sandu, întrevedere cu Andrzej Duda: „Apreciem sprijinul Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și pentru susținerea de a include Republica Moldova în programele de asistență europeană” (FOTO, VIDEO)

Maia Sandu, întrevedere cu Andrzej Duda: „Apreciem sprijinul Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și pentru susținerea de a include Republica Moldova în programele de asistență europeană” (FOTO, VIDEO)
foto: Facebook @ Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în Polonia la invitația omologului său, Andrzej Duda, cu care a avut o întrevedere marți și care i-a transmis că Varșovia va continua să susțină toate reformele și procesele democratice din stânga Prutului.

Președinta Republicii Moldova, vizită oficială în Polonia. Maia Sandu a avut o întrevedere cu Andrzej Duda

Potrivit Administrației prezidențiale din stângaPrutului, Maia Sandu i-a mulțumit lui Andrzej Dudapentru deschiderea de a consolida cooperarea dintre Chișinău și Varșovia, precum și pentru ajutorul oferit Republicii Moldovade către Polonia anul trecut în lupta cu pandemia de COVID-19, atât direct, cât și prin instituțiile UE.

„Apreciem sprijinul Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și pentru susținerea de a include Republica Moldova în programele de asistență europeană. Am mulțumit, totodată, pentru includerea țării noastre în lista statelor recipiente de asistență poloneză de dezvoltare. Contăm pe acest sprijin consecvent și în viitor, și sperăm să dezvoltăm în comun mai multe proiecte transfrontaliere, inclusiv cu alte țări vecine”, a subliniatMaia Sandu.

Președinta Republicii Moldovași-a exprimat convingerea că aceste două state au un bun potențial de colaborare și la nivel bilateral, în domenii precum modernizarea agriculturii, transformarea digitală a serviciilor publice, dezvoltarea locală și securitatea cibernetica.

„În plus, datorită Fondului de Solidaritate al Poloniei, care realizează în țara noastră numeroase proiecte, inclusiv în domeniile agriculturii și dezvoltării locale, Polonia este pentru noi un model de sprijin eficient al autorităților publice locale. Este nevoie să consolidăm și de acum încolo schimbul de bune practici dintre autoritățile publice locale din Moldova și Polonia”, a mai spus președinta Republicii Moldova.

La rândul său, președintele Andrzej Duda a menționat că Polonia va continua să susțină toate reformele și procesele democratice din Republica Moldova.

„Ținem pumnii ca aceste alegeri care se apropie să aibă ca rezultat alegerea majorității parlamentare, care va permite stabilizarea țării pe viitor și desfășurarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică, pentru atingerea standardelor democratice și construirea unui stat de drept în Republica Moldova”, a afirmat Andrzej Duda.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)