Manifestație de amploare în Turcia! 5 milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de Erdogan (VIDEO)

Manifestație de amploare în Turcia! 5 milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de Erdogan (VIDEO)
foto: foto: Anadolu

UPDATE 21:17: Aproximativ 5 milioane de oameni s-au strâns pe străzile Istanbulului pentru a participa la manifestația pro-Erdogan, potrivit Anadolu.

Manifestație de amploare în Turcia! Un milion de oameni au iesit pe străzile din Istanbul la asa-numita "adunare pentru democrație și martiri", arată B1 TV.

"Cereţi-ne să murim şi o vom face", scrie pe una dintre pancartele ridicate de multime. Mitingul este o inițiativă guvernamentală care ar urma să încheie trei săptămâni de mobilizare populară, în sprijinul regimului președintelui Recep Erdogan, după lovitura de stat eşuată din 15 iulie.

De altfel, potrivit presei locale, președintele Erdogan a ajuns și el la această manifestație, cu elicopterul prezidențial.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Turcia: Un milion de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de Erdogan

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)