Marcel Ciolacu: Ludovic Orban a participat la mitinguri electorale după ce campania s-a terminat. PSD va depune plângeri la DNA (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Ludovic Orban a participat la mitinguri electorale după ce campania s-a terminat. PSD va depune plângeri la DNA (VIDEO)
Captură Video PSD

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a anunțat, sâmbătă, că PSD va depune plângeri penale la DNA pentru că pemierul Ludovic Orban, care este și președintele PNL, a mers la mitinguri electorale în Dâmboviţa şi Giurgiu, după ce campania electorală s-a terminat. Ciolacu a mai precizat că PSD deja a reclamat PNL la Autoritatea Electorală Permanentă deoarece a continuat să folosească platforme online în scop electoral chiar și după ce perioada de campanie a expirat.

Marcel Ciolacu îl acuză pe Ludovic Orban că a participat la mitinguri electorale, deși campania s-a terminat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban, care este și președintele PNL, că a încălcat legea, pentru că a participat la mitinguri electorale, deși campania se sfârșise.

„E inadmisibil ca un prim-ministru de țară europeană să încalce legea cu bună ştiinţă şi să se afle în campanie electorală, după ce campania electorală a luat sfârşit, ieri la orele 24.00”, a declarat Ciolacu.

El a mai spus că Ludovic Orban și colegii săi liberali au încălcat legea deoarece sunt disperați, știind că vor pierde alegerile.

„Niciodată în România nu s-a întâmplat aşa ceva, prim-ministrul să meargă în campanie electorală, după ce campania a luat sfârşit”, a mai precizat liderul social-democraților.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video: PSD / Facebook

PSD anunță că va depune plângeri penale la DNA în cazulPNL

Marcel Ciolacu a spus că PSD a reclamat deja PNL la Autoritatea Electorală Permanentă deoarece și-a făcut campanie în online după expirarea termenului legal. În plus, social-democrații urmează să depună plângeri penale și la Direcția Națională Anticorupție.

Ludovic Orban „s-a deplasat în două judeţe, în Dâmboviţa şi Giurgiu, s-a întâlnit cu candidaţi şi cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente şi dovezile necesare, atât filmări, cât şi poze.

Vom depune plângeri penale la DNA. Deja am depus la AEP plângeri pentru nişte platforme online, folosite pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârşit. Până acum sunt aceste patru – cinci platforme online, sponsorizate de PNL, care astăzi au fost folosite, deși campania s-a terminat”, a mai declarat președintele PSD.

Ciolacu a mai precizat că plângerile penale la DNA vor fi depuse de șefii de PSD din Dâmboviţa şi Giurgiu.

Alegerile locale se desfășoară pe 27 septembrie, în ciuda apelurilor PSD ca acestea să fie amânate

Alegerile locale se organizează pe 27 septembrie. În ultimele săptămâni, social-democrații au susținut de mai multe ori că scrutinul ar trebui să fie amânat din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus din această perioadă. Ei au subliniat că desfășurarea alegerilor ar putea crește și mai mult bilanțul infectărilor zilnice.

În schimb, liberalii aflați la guvernare au susținut că riscurile de transmitere a virusului sunt minime atât timp cât regulile sanitare și de distanța socială sunt respectate. Ei au mai afirmat că PSD-iștii doresc amânarea alegerilor pentru că sunt conștienți că le vor pierde și vor să câștige timp pentru a-și mai repara imaginea. PNL a mai remarcat faptul că social-democrații au luat de multe ori în derâdere pericolul reprezentat de COVID-19 și chiar au îndemnat la încălcarea regulilor sanitare iar acum, brusc, i-a lovit grija pentru sănătatea oamenilor.