Marcel Ciolacu: Lumea doreşte să meargă la vot şi oamenii vor merge la vot, fiindcă este ”safe” dacă respecţi regulile respective

Marcel Ciolacu: Lumea doreşte să meargă la vot şi oamenii vor merge la vot, fiindcă este ”safe” dacă respecţi regulile respective
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că românii vor să meargă să voteze la alegerile locale din 27 septembrie și s-a declarat convins că primarii, indiferent de partidul din care fac parte, vor organiza ”cum trebuie” scrutinul. Este „safe” să mergi la vot dacă respecți regulile stabilite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a spus Ciolacu marți seară, în cadrul unei emisiuni televizate, făcând apel la alegători să meargă la vot, duminică.

Marcel Ciolacu spune că românii vor să meargă să voteze la alegerile locale: Este ”safe” dacă respecţi regulile respective

„Sunt convins că va apărea iar record de infectări. Manipularea va funcţiona în continuare. Oamenii sunt determinaţi să meargă la vot. Am mers în perioada asta prin ţară şi lumea doreşte să meargă la vot şi oamenii vor merge la vot, fiindcă este «safe» dacă respecţi regulile respective. Sunt ferm convins că primarii, indiferent de culoare politică, vor organiza cum trebuie aceste alegeri şi vor ţine distanţarea socială necesară. (…) S-a manipulat şi în Polonia că vor veni 25% la vot, au fost peste 40% la vot. O să fie un număr semnificativ de români, neaşteptat de mare, care vor merge la vot”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis: Eu sunt de părere că putem să mergem să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele

Pericolul reprezentat de organizarea alegerilor locale în plină pandemie de coronavirus este, de altfel, unul dintre principalele subiecte dezbătute în aecastă perioadă.

Întrebat în conferința de presă de pe 16 septembrie, dacă se ia în calcul amînarea alegerilor locale, ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de coronavirus care se înregistrează zilnic în România, președintele Kalis Iohannis a răspuns: ”În acest moment nu este cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Lucrurile sunt organizate, vor fi bine organizate și altfel decât în iunie. Acum știm mult mai bine cum să abordăm această epidemie, dar rămâne vitală abordarea fiecăruia în parte. Portul măștii, distanțarea fizică și igiena mâinilor rămân singurele piedici între virus și noi. Fiecare trebuie să fie conștient de acest lucru și dacă facem toți ce trebuie, atunci vom îngrădi răspândirea virusului. Localurile în care se va vota vor avea la dispoziție tot ce trebuie, de la măști de rezervă până la dezinfectanți, circuite separate și tot ce a mai fost pregătit. Eu sunt de părere că putem să mergem să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele”.

Traian Băsescu, despre cât de sigur este să mergem la vot în plină pandemie de coronavirus: Eu sunt de părere că putem să mergem să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele

Despre acest subiect a vorbit și fostul președinte Traian Băsescu, candidat al PMP pentru funcția de primar general al Capitalei.

Întrebat luni seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, dacă este sigur să mergem la vot, Băsescu a răspuns:”Este la fel de sigur ca atunci când mergem la serviciu, când ne urcăm în autobuze, când mergem la mare, la munte, e pandemie. Ne place, nu ne place, este o realitate a zilelor noastre. Că aducem un motiv în plus pentru extinderea bolii, a pandemiei, este foarte adevărat, dar, pe de altă parte, nu putem să mergem numai cu minus din punct de vedere al democrației”.

Situația cazurilor de coronavurus în România

Potrivit raportului transmis, marți, de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.059 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 21.978 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 599 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 496 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea, de luni până marți, au fost înregistrate 45 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.