Marea Britanie, decizie RADICALĂ după Brexit: ROMÂNII vor fi AFECTAȚI

Marea Britanie, decizie RADICALĂ după Brexit: ROMÂNII vor fi AFECTAȚI

În contextul apropierii unor noi runde de negocieri pe tema Brexit, o sursă de la biroul premierului conservator Theresa May a decalarat pentru presa britanică, că Londra nu va rămâne în cadrul Uniunii Vamale europene după ieșirea din UE.

Aceste afirmații par să indice accentuarea diviziuniidin interiorul Partidului Conservator al lui May, care este împărţit între cei care doresc o despărţire completă de Uniune şi cei care vor să ţină economia britanică apropiată de UE. De asemenea, tensiunile din interiorul Guvernului May s-au intensificat, cu numai câteva luni înainte de Brexit, prevăzut în martie 2019, în contextul în care conducerea încearcă să-şi stabilească poziţia.

Asupra lui May se exercită presiuni să treacă de o parte sau alta în acest conflict din Partidul Conservator cu privire la cât de apropiate urmează să fie relaţiile cu Uniunea, scrie stiripesurse.ro.

Oameni de afaceri au pledat, împreună cu May, în favoarea unei apropieri de UE. La fel și o parte din parlamentarii conservatori care resping opțiunea unui Brexit dur.