Marea Britanie interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină

Marea Britanie interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină

Măsurile ecologice iau din ce în ce mai mare amploare la nivel internațional, după ce ecologiștii și oamenii de știință trag semnale de alarmă cu privire la pericolul la care Terra se expune prin utilizarea carburanților. Astfel, Marea Britanie se află printre statele care se aliniază noului trend prietenos cu natura.

Mai precis, mașinile și furgonetele noi alimentate integral cu benzină și motorină nu vor mai putea fi vândute din anul 2030. Anunțul a fost făcut de către premierul Boris Johnson, care a precizat că doar unele mașini hibrid vor fi permise în continuare, potrivit BBC.

Inițiative „eco” radicale pentru 2030, anunțate de Marea Britanie

Măsura anunțată de către Boris Johnson este numită de oficialul britanic drept o „revoluție industrială verde”, care va combate schimbările climatice și va crea noi locuri de muncă, în industrii precum cea nucleară. Inființarea unei mari centrale nucleare și mai multe reactoare nucleare ar putea crea10.000 de locuri de muncă, estimează guvernul britanic, iar în total, după 2030, 250.000 de locuri de muncă, distribuite în special în nordul Angliei și Țara Galilor.

Printre investițiile „eco” se numără, de asemenea, și crearea de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice. În total, o investiție în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, iar subvențiile pentru cumpărătorii de autoturisme electrice se vor ridica la 582 de milioane de lire sterline.

Ultima oră
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)