Marea Britanie: Noi măsuri de relaxare anunțate pentru data de 19 iulie

Marea Britanie: Noi măsuri de relaxare anunțate pentru data de 19 iulie
Foto: Hepta - DPA Images / Tayfun Salci

Britanicii ar putea reveni la viața anterioarăpandemiei de COVID-19, începând cu data de 19 iulie, a spus premierul Boris Johnson. A fost „sensibil să rămânem la planul nostru” de a avea o „abordare prudentă, dar ireversibilă” pentru ridicarea restricțiilor privind COVID-19, a adăugat el.

Etapa finală de reducere a măsurilor de blocare a fost amânată anterior cu patru săptămâni începând cu 21 iunie de către prim-ministru, scrie BBC.

Noul secretar pentru sănătate, Sajid Javid, se va adresa parlamentarilor mai târziu cu privire la restricții.

Relaxarea planificată pentru 21 iunie a fost amânată pe fondul îngrijorării cu privire la răspândirea variantei Delta. Când a anunțat întârzierea, premierul a promis o revizuire după două săptămâni.

Între timp, Spania, Malta și Portugalia introduc noi restricții pentru călătorii din această săptămână. Cei care călătoresc în Spania – inclusiv Insulele Baleare, care vor fi pe lista verde de călătorie a Regatului Unit de miercuri – vor trebui să fie complet vaccinați sau să aibă un test PCR negativ. Malta, care va intra și ea pe lista verde, va solicita vizitatorilor să aibă ambele doze de Covid-19.

Vorbind luni, Johnson a spus: „Deși există unele semne încurajatoare și numărul deceselor rămâne scăzut, iar numărul spitalizărilor rămâne de asemenea scăzut – observăm o creștere a cazurilor.

Deci, credem că este logic să ne ținem de planul nostru de a avea o abordare prudentă, dar ireversibilă, să folosim următoarele trei săptămâni pentru a finaliza cât mai mult posibil din acea lansare a vaccinului.

„Și apoi, cu fiecare zi care trece, este mai clar pentru mine și pentru toți consilierii noștri științifici că este foarte probabil să fim într-o poziție favorabilă pe 19 iulie să spunem că este cu adevărat sfârșitul restricțiilor și putem reveni la viața normală, așa cum a fost anterior pandemiei de Covid-19 pe cât posibil. „

Urmăriți B1TV.ro și pe