Marea Britanie: Opt țigani din Țăndărei au prejudiciat statul britanic cu 913.000 de euro

Marea Britanie: Opt țigani din Țăndărei au prejudiciat statul britanic cu 913.000 de euro
"Portofelele mari și grase ale țiganilor", așa este intitulat un articol al ziarului The Sun în care jurnaliștii britanici notează cum o bandă de țigani români au adus statului britanic un prejudiciu de 800.000...

„Portofelele mari și grase ale țiganilor”, așa este intitulat un articol al ziarului The Sun în care jurnaliștii britanici notează cum o bandă de țigani români au adus statului britanic un prejudiciu de 800.000 de lire sterline (913.500 de euro), din ajutoare sociale, după care s-au întors în țară și au început să cheltuie banii, respectiv pe case, pe BMW-uri și pe Land Rovere.

Opt țigani au fost arestați, marți, printre care Teluș Dumitru, liderul bandei, și Claudia Radu, care au fost asaltați direct de pe aeroportul din Essex.

„Gangsterii din România” călătoreau des spre România, unde veneau cu banii luați de la statul britanic. Potrivit sursei precizate, țiganii au transformat orașul Țăndărei dintr-o „grămadă de gunoi prăfuită” într-o „comunitate prosperă”.

Foto: thesun.cu.uk (Dorina Dumitru, Ion Lincan, Ramona Dumitru și Marian Gheorghe)

 

Țiganii se foloseau de documente și referințe false, cu ajutorul cărora au obținut numere de asigurare națională, după care au solicitat eliminarea impozitelor și ajutorare de șomaj sau pentru creșterea copiilor.

Conform unei legi intrate în vigoare în 2007, cetățenii români sau bulgari care emigrează în Marea Britanie pot cere statului britanic ajutoare dacă sunt proprii lor angajați sau dacă au lucrat în Anglia cel puțin un an.

După ce a recunoscut în fața judecătorului că  a fost captul bandei, Teluș Dumitru a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare. Soția acestuia, Ramona Dumitru, a fost condamnată la doi ani de închisoare, după ce a primit suma de 92.000 de euro în mod ilegal, minițind că are șase copii.

Ceilalți membri ai rețelei care au recunoscut că au furat, au fraudat statul și au spălat bani, au fost condamnați la șase luni de închisoare, la un an și opt luni, doi și patru luni, respectiv o lună.

Trăiau pe banii britanicilor