Marea Britanie reintroduce dispoziţiile cu privire la mandatul european de arestare

Marea Britanie reintroduce dispoziţiile cu privire la mandatul european de arestare
Foto: moroccantimes.com

Marea Britanie a aprobat, luni seară, reintroducerea unor dispoziţii europene în domeniul justiţiei şi poliţiei şi, prin extindere, mandatul european de arestare.

Londra a renunţat anul trecut la toate cele 133 de dispoziţii europene în domeniu, iar decizia urmează să intre în vigoare la 1 decembrie, dar cu intenţia de a reintroduce 35 dintre dispoziţii.

Renunţarea a fost susţinută de euroscepticii din Partidul Conservator al premierului David Cameron, relatează AFP.

De altfel, 36 de deputaţi din rândul majorităţii au votat împotriva moţiunii de reintroducere prezentată luni, care a inclus iniţial doar 11 dispoziţii.

Deputaţii nemulţumiţi au denunţat o manevră pentru a ocoli promisiunea Guvernului de a organiza un vot asupra mandatului european de arestare, în timp ce deputaţii din opoziţia laburistă au depus o moţiune în care au cerut amânarea dezbaterii.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”