Marea Britanie: Un profesor a primit 200,000 de lire despăgubire după ce a alunecat pe un bob de strugure

Marea Britanie: Un profesor a primit 200,000 de lire despăgubire după ce a alunecat pe un bob de strugure
Anul trecut, un profesor din Marea Britanie a primit o despăgubire de 200,000 de lire sterline, după ce a alunecat pe un bob de strugure. Accidentul s-a petrecut în clădirea şcolii şi dus la agravarea herniei...

Anul trecut, un profesor din Marea Britanie a primit o despăgubire de 200,000 de lire sterline, după ce a alunecat pe un bob de strugure.

Accidentul s-a petrecut în clădirea şcolii şi dus la agravarea herniei cadrului didactic, care a dat în judecată unitatea de învățământ, câștigând procesul.

Recordul este deţinut însă de o profesoară care a fost îmbrâncită de unul din elevii săi.

Aceasta a căzut peste unul din dulapurile elevilor, accidentul adăugându-se unor probleme mai vechi, femeia fiind nevoită, în cele din urmă, să apeleze la scaunul cu rotile.

Nefericitul accident a fost despăgubit cu suma de 459,000 de lire sterline.

Suma totală plătită de către membrii celor două sindicate profesorale, NUT şi NASUWT, se ridică la 13 milioane de lire sterline.

Secretarul general al NASUWT, Chris Keates, a declarat că „nivelul despăgubirilor nu este un motiv de bucurie”.

Christine Blower, secretarul general al sindicatului din învăţământ NUT, a declarat că motivul publicării acestei liste nu a fost cel de a da publicităţii un top al celor mai mari despăgubiri, ci de a sublinia tipul de probleme cu care se confruntă profesorii la locul de muncă.