Marea Britanie: Un rom a încercat să vândă o vioară Stradivarius pentru doar 100 de lire

Marea Britanie: Un rom a încercat să vândă o vioară Stradivarius pentru doar 100 de lire
Autorităţile britanice au arestat un etnic rom care încerca să vândă o vioară Stradivarius în valoare de 1,2 milioane de lire pentru doar 100 de lire, informează Daily Mail. John Maughan, în vârstă de 40 de...

Autorităţile britanice au arestat un etnic rom care încerca să vândă o vioară Stradivarius în valoare de 1,2 milioane de lire pentru doar 100 de lire, informează Daily Mail.

John Maughan, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare, după ce pe data de 28 noiembrie i-a furat vioara Stradivarius celebrei violoniste Min-Jyn Kym.

Maughan, recidivist şi având nu mai puţin de 123 de condamnări la activ, a fost recunoscut de autorităţi, locul de unde s-a furat vioara fiind sub supraveghere video.

Acesta, împreună cu alţi doi veri, au fost reţinuţi în timp ce încercau să vândă vioara pe internet, la o cafenea din Tottenham.

Societatea de asigurări a plătit 15,000 de lire pentru informaţie.

Hoţii încercau să obţină 100 de lire pentru una din cele 450 de viori Stradivarius existente în lume.

Ultima oră
12:59 - Bilanțul epidemiologic, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă