Marea Britanie. Părinții ar putea fi amendați dacă țin copiii acasă după redeschiderea școlilor

Marea Britanie. Părinții ar putea fi amendați dacă țin copiii acasă după redeschiderea școlilor
Foto: Pixabay

Unitățile de învățământ din Anglia ar trebui să se redeschidă de-a lungul lunii septembrie, potrivit graficului guvernului Boris Johnson.Participarea la cursuri va fi obligatorie pentru elevii de toate vârstele, cu excepția cazurilor în care există blocaje locale.

Marea Britanie vrea să introducă amenzi usturătoare pentru părinții ai căror copii absentează

Autoritățilebritanice susțin introducerea unor amenzi usturătoare pentru părinții ai căror copii vor lipsi în mod repetat de la cursuri fără a avea un motiv bine întemeiat, anunțăThe Telegraph.

Părinții din Anglia, care nu reușesc să-și trimită copiii înapoi la școală în septembrie, se vor confrunta cu amenzi uriașe dacă nu au un motiv bun pentru care nu participă, a declarat ministrul educației din Marea Britanie.

La sfârșitul acestei săptămâni, Guvernul va face public anunțul pentru redeschiderea completă a școlilor în toamnă, când va deveni obligatoriu ca toți elevii să revină la cursuri, cu excepția cazurilor în care există creșteri ale numărului de infectări cu noul coronavirus la nivel local.

„Va fi obligatoriu ca copiii să se întoarcă la școală, cu excepția cazului în care există un motiv foarte bun sau un o localitate unde a necesitat impunerea unor blocaje locale”, a spus Gavin Williamson, în cadrul unei emisiuni tv, conformNick LBC.

„Trebuie să revenim la învățământul obligatoriu și,în mod evident, parte a acestei amenzi, se află alături de această măsură. Dacă nu există un motiv întemeiat pentru absență, atunci vom analiza fapta și, după caz, vom aplica amenzi familiilor dacă nu își trimit copiii înapoi”.

Directorii unităților de învățământ și sindicatele profesorales-au opus aplicării amenzilor, avertizând că mulți părinți ”vor rămâne anxioși cu privire la riscurile continuepentru sănătate și că școlile vor trebui să-și reconstruiască încrederea, mai degrabă decât să le penalizeze.”, notează The Telegraph.

Amenzile pentru neprezentarea lacursurile școlare au fost suspendate în timpul crizei epidemice deCovid-19, iar părinții au acum dreptul de a alege dacă copiii lor se întorc, deoarece școlile s-au deschis mai larg de la începutul lunii iunie.

Cursurile vor fi obligatorii

În weekend, premierul britanic, Boris Johnson, a semnalat că, în lunaseptembrie, se va schimba o abordare îndelungată. Mai exact, participarea la școală va deveni obligatorie.

În mod normal, un copil nu poate lipsi de la școalădecât dacă este foarte bolnav pentru a lua parte la orele de curssau obține în prealabil permisiuneadirectorului. Părinții pot fi sacnționați cu 60 de lire sterline pentru o absență nejustificată, crescând până la 120 de lire sterline în cazul în care în 21 de zile, iar urmărirea penală poate urma dacă amenzile nu sunt plătite.

Patrick Roach, secretarul general al sindicatului de învățământ NASUWT, a declarat că miniștrii ar trebui să-și concentreze eforturile pe câștigarea încrederii părinților și a profesorilor în ceea ce privește planurile de redeschidere a școlilor.

„Mulți părinți vor avea îngrijorări reale dacă va fi sigur să-și trimită copiii la școală și vor trebui să știe că s-au luat toate măsurile necesare și adecvate pentru a se asigura că școlile sunt protejate de covid”, a afirmat el.

”Miniștrii ar fi trebui să se gândească cu atenție înainte de a emite avertismente părinților,mai ales că guvernul nu a explicat încă cum intenționează redeschiderea școlilor în siguranță în septembrie. Este important să se încurajeze întoarcerea în siguranță a copiilor la școli și ca preocupările părinților să fie considerate justificate și să se răspundă corespunzător. ”, a adăugat Roach.

Kevin Courtney, secretarul general comun al Uniunii Naționale a Educației, nu este de acord cu reintroducerea amenzilor pentru părinți.

Lucrul cu familiile într-un mod constructiv și de susținere, folosind informații științifice pentru a rezolva problemele, este o rută mult mai bună decât amendarea părinților. Acest lucru poate înlătura adesea persoanele la care informația trebuie să ajungă și ar fi o ultimă soluție.”

Guvernul a fost criticat pe larg pentru manipularea redeschiderii școlilor după ce li s-a dat ordin să închidă în martie pentru a contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV2-2.

De-a lungul crizei, majoritatea școlilor din Anglia au rămas deschisepentru elevii care fac parte din caterogiilevulnerabile, iar școlile primare au început să se redeschidă odată cu 1 iunie, deși guvernul a fost forțat să renunțe la planurile de refacere cu o lună înainte de vacanța de vară.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe