Marian Daragiu: Nu cred că Austria își poate permite riscul de a se erija în singurul stat european care consideră că România nu poate intra în spațiul Schengen (VIDEO)

Marian Daragiu: Nu cred că Austria își poate permite riscul de a se erija în singurul stat european care consideră că România nu poate intra în spațiul Schengen (VIDEO)

Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației, s-a arătat de părere că Austria ar trebui să își revizuiască decizia de a se opune aderării României la spațiul Schegen, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat că o astfel de poziție este până la urmă „împotriva tuturor celorlalte state membre”.

Marian Daragiu, pe B1 TV: Îi felicit pe cei care negociază atât de dur intrarea României în Schengen

Oficialul a ținut să îi felicite pe politicienii și diplomații români „care negociază atât de dur” aderarea României la spațiul Schengen.

„Eu vreau să îi felicit pe guvernanți și pe politicieni, pe cei care negociază atât de dur, până la urmă, intrarea României în Schengen, ca un drept al României, și nu pot să nu atrag atenția asupra acestui conflict vizibil între raportul pozitiv al Comisiei Europene, din care Austria face parte, până la urmă, și această poziție de ultim moment a Austriei, când dintr-odată lucrurile nu mai funcționează”, a declarat Marian Daragiu.

„Adică, pe de o parte, ai 27 de state membre, printre care și Austria, care spun, da, România poate să intre în acest spațiu Schengen, și pe ultima sută de metri vedem această batere în retragere, ca o fereastră de oportunitate, cu două săptămâni înainte, crezând că nu se mai poate face nimic (…), încercând poate să obții niște avantaje”, a continuat el.

„Revenind la poziția geopolitică a României, cred că este încă un argument pentru care Austria trebuie să își revizuiască această poziție, pentru că este până la urmă o poziție împotriva tuturor celorlalte state membre. Nu cred că își poate permite, într-un final, riscul de a se erija în singurul stat european care consideră că România nu își poate atinge acest obiectiv”, a mai spus subsecretarul de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene