Mark Thompson va primi 8 milioane de dolari ca șef al New York Times, în primul an la publicație

Mark Thompson va primi 8 milioane de dolari ca șef al New York Times, în primul an la publicație
Noul președinte și director general al New York Times, Mark Thompson, va avea un pachet salarial care va totaliza puțin peste 8 milioane de dolari până la sfârșitul lui 2013, s-a anunțat vineri. Thompson...

Noul președinte și director general al New York Times, Mark Thompson, va avea un pachet salarial care va totaliza puțin peste 8 milioane de dolari până la sfârșitul lui 2013, s-a anunțat vineri.

Thompson “va primi un salariu de bază de 1 milion de dolari,” a afirmat ziarul american în comunicatul trimis regulatorului economic al SUA, Comisia de Securități și Schimb, conform Liberation.

La aceasta se va adăuga un bonus fix în 2013 de “100% din salariul său de bază,” o primă de sosire de 3 milioane de dolari (plătită parțial în acțiuni bursiere) și o primă pe termen lung pentru anul viitor estimată la alte 3 milioane de dolari.

New York Times va acoperi de asemenea cheltuielile de mutare din Anglia (unde Thompson este în prezent directorul BBC) și instalare în SUA, precum și cheltuielile legale, până la valoarea de 125 de mii de dolari.

New York Times a anunțat marți numirea lui Thompson, în vârstă de 55 de ani și director al BBC din mai 2004. El trebuie să înceapă să lucreze la cotidian din noiembire.

Tags:
Ultima oră