Marș în Bulgaria, în sprijinul Ucrainei. Chipul lui Hitler, proiectat pe fațada Ambasadei Rusiei. Organizatori: Statul terorist rus bombardează copiii, violează, distruge vieți și șantajează întreaga lume (FOTO)

Marș în Bulgaria, în sprijinul Ucrainei. Chipul lui Hitler, proiectat pe fațada Ambasadei Rusiei. Organizatori: Statul terorist rus bombardează copiii, violează, distruge vieți și șantajează întreaga lume (FOTO)
Imagine de la un protest față de Vladimir Putin și războiul declanșat de acesta în Ucraina. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Sachelle Babbar

Un marș pentru susținerea Ucrainei și împotriva fascismului rus a avut loc în capitala Bulgariei. Chipul lui Adolf Hitler a fost proiectat pe fațada Ambasadei Rusiei la Sofia, informează Mediapool, citat de Rador. Organizatorii au denunțat șantajul Rusiei asupra țării lor și au cerut liderilor politici bulgari să sprijine Ucraina.

Marș pro-Ucraina și anti-Rusia în Sofia

Marșul a trecut prin fața Președinției Bulgariei, monumentului Armatei Sovietice, dar și pe lângă clădirea postului public de radio de la Sofia, BNR, și a ajuns la Ambasada Rusiei.

Oamenii au scandat „Nu rasismului”, „Nu fascismului rus” și „Glorie Ucrainei!” și au purtat steaguri UE, bulgare și ucrainene.

În fața Președinției Bulgariei, protestatarii au cerut demisia președintelui Rumen Radev, care e un susținător al Rusiei.

Iar la clădirea postului public de radio, ei au scandat „Volghin afară” și „Volghin la Moscova”, în semn de protest față de propaganda pro-rusă a moderatorului.

Ajunși în fața Ambasadei Rusiei, protestatarii au strigat „Ucigași” și „Fasciști”. Paza în zonă a fost întărită, notează Rador, citat de G4Media.

Clădirea ambasadei a fost iluminată în culorile drapelului ucrainean. De asemenea, au fost proiectate portretele lui Adolf Hitler și Vladimir Putin.

„Ideea de neutralitate în războiul Rusiei împotriva Ucrainei e irațională”

Organizatorii marșului au susținut că „Rusia încearcă să șantajeze Bulgaria de luni de zile” și, prin oprirea livrărilor de gaze, încearcă să le destabilizeze țara.

„Devine din ce în ce mai clar cât de irațională este ideea de neutralitate în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cerem o poziție fermă de la toate partidele din guvern și de la președintele Rumen Radev în sprijinul Ucrainei și a alegerii unei Bulgarii europene”, au mai afirmat ei, punctând că Ucraina va câștiga acest război.

Inițiatorii manifestației au vorbit și despre ororile comise de ruși: „Statul terorist care bombardează copiii, chinuie, violează, distruge orașe și vieți omenești în Ucraina și șantajează întreaga lume, a chinuit milioane de victime în lupta împotriva nazismului din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina