Masacru într-o mină de platină din Africa de Sud: Poliția a ucis mai bine de 30 de greviști (IMAGINI ȘOCANTE)

Masacru într-o mină de platină din Africa de Sud: Poliția a ucis mai bine de 30 de greviști (IMAGINI ȘOCANTE)
Poliția din Africa de Sud a ucis joi mai mult de 30 de persoane care lucrau într-o mină de platină din acestă țară și care se aflau în grevă,  în ceea ce a fost numit “cea mai sângeroasă operațiune...

Poliția din Africa de Sud a ucis joi mai mult de 30 de persoane care lucrau într-o mină de platină din acestă țară și care se aflau în grevă,  în ceea ce a fost numit “cea mai sângeroasă operațiune de securitate” de la sfârșitul regimului de apartheid.

Ziarele au folosit titluri șocante, precum „Baie de sânge”, „Câmp al morții” și „Măcel în mină,” la care au alăturat fotografii ale polițiștilor albi și negri care treceau liniștiți pe lângă cadavrele însângerate ale minerilor negri din noroi, relatează Reuters.

Fotografiile, împreună cu filmări ale grupului de polițiști care au deschis focul asupra unui grup mic de bărbați înfășurați în pături, a readus la suprafață amintiri ale trecutului rasist al Africii de Sud.

După mai mult de 12 ore de tăcere din partea oficialilor, ministrul Poliției Nathi Mthethwa a confirmat că cel puțin 30 de oameni au murit în timp ce poliția a încercat să mute 3.000 de operatori de burghiu înarmați cu mașete și bețe dintr-un afloriment stâncos de la mină, la 100 de kilometri nord-vest de Johannesburg.

„O mulțime de oameni au fost răniți și numărul lor continuă să crească,” a spus el într-un interviu.

La răsărit, sute de polițiști patrulau în zona din jurul minei Marikana, care a fost forțată să se închidă săptămâna aceasta, din cauza unei dispute între sindicate, care a lovit sectorul minelor de platină anul acesta, și a dus la violențe.

Înainte de masacrul de joi, 10 oameni, inclusiv doi polițiști, au murit în luptele ce durează de aproape o săptămână și desfășoară între sindicate rivale la exploatarea cea mai importantă a companiei Lonmin, cu sediul la Londra. Aceasta a fost nevoită să își închidă toate operațiunile de exploatare sud-africane, care reprezintă 12 procente din producția globală de platină.

Mineri în grevă, uciși în Africa de Sud

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22711').select();" id="embed_text_22711" />
Reuters a publicat imagini cu masacrul care a avut loc în Africa de Sud. Vă avertizăm că imaginile sunt șocante.
Masacru în Africa de Sud (Imagini șocante)

Embed: " />