Masca de protecție rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun din Londra

Masca de protecție rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun din Londra
Autobuz în Londra / Foto: Hepta.ro

Londra ridică aproape 90% dintre restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, dar masca de protecție rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun.

Luni, premierul Boris Johnson a anunțat că masca de protecție și respectarea distanței dintre persoane nu vor mai fi obligatorii, fiind doar măsuri recomandate în spațiile deschise aglomerate.

Boris Johnson a anunțat noi măsuri de relaxare

Opțiunea de a lăsa contaminările să se răspândească în comunitate a fost aspru criticată în Regat. Oamenii de știință subliniază faptul că există un risc mare de răspândire a COVID-19, iar noile variante pot cauza o serie de complicații, în special în rândul persoanelor ce fac parte din categoriile vulnerabile.

Totuși, masca de protecție va rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun.

Masca rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun din Londra

Primarul Londrei, Sadiq Khan a precizat că nu este de acord cu punerea în pericol a vieții cetățenilor, iar astfel purtarea măștii se va adăuga la condițiile de transport cu mijloacele din rețeaua publică londoneză.

În 2020, 212.000 de persoane au fost refuzate în stațiile și în mijloacele de transport public din Londra, pentru că nu purtau masca de protecție, scrie Agerpres.

Ultima oră
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU