Masca redevine obligatorie în școlile din 40 de departamente franceze, unde rata de infectare este în creștere

Masca redevine obligatorie în școlile din 40 de departamente franceze, unde rata de infectare este în creștere
Sursa foto: Pixabay

Purtarea măștii de protecție redevine obligatorie în școlile din 40 de departamente franceze în care rata de infectare a înregistrat o creștere alarmantă. „Este neplăcut pentru toată lumea, dar este necesar”, a subliniat ministrul francez al educației.

Masca de protecție, obligatorie în școlile din 40 de departamente franceze

Ca urmare a scăderii incidenței, la începutul lunii octombrie Franța elimina obligația de a purta mască pentru elevii de școală primară din 47 de departamente. Cu toate acestea, cum rata de infectare a înregistrat creșteri alarmante și a depășit bornele stabilite de autorități, obligativitatea reintră în vigoare în școlie din 40 de departamente din țară, transmite FranceTvInfo.

„Este neplăcut pentru toți, dar este necesar”, a spus ministrul Jean-Michel Blanquer, care a atras atenția că regula fusese stabilită încă din finalul verii și că a avertizat chiar și la început de octombrie că obligativitatea ar putea fi reintrodusă dacă situația sanitară evoluează negativ.

„Toată lumea înțelege că, atunci când este vorba despre sănătate, trebuie să purtăm masca din nou”, a declarat ministrul francez al educației, care a precizat că situația s-ar putea schimba de la o săptămâna la alta în funcție de evoluția epidemiei.

Mai mult, oficialul guvernului de la Paris nu exclude posibilitatea ca purtarea măștii să redevină obligatorie peste tot la nivel național, punctând totuși că „nu își dorește” acest lucru.

Jean-Michel Blanquer a spus că „admiră” capacitatea tuturor de a se adapta, dar „în special a copiilor”.

El a amintit și că este necesar să fie aerisite clasele și alte spații din unitățile de învățământ.

Ultima oră
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)