Ministrul Justiţiei din Madagascar anunţă extrădarea lui Mazăre în România: Aceasta nu ar putea, însă, să aibă loc decât în 2020 (VIDEO)

Ministrul Justiţiei din Madagascar anunţă extrădarea lui Mazăre în România: Aceasta nu ar putea, însă, să aibă loc decât în 2020 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar a primit undă verde din partea autorităţilor malgaşe. O spune ministrul Justiţiei, Jean-Jacques Randrianasolo, din această ţară într-o declaraţie oferită publicaţiei locale L’Express de Madadagascar.

Acesta a precizat că a primit din România toate actele necesare procedurii de extrădare, iar fostul primar al Constanţei a fost înştiinţat despre decizia autorităţilor.

Cu toate acestea, extrădarea lui Mazăre ar putea să nu aibă loc anul acesta deoarece acesta a depus o cere de azil în Madagascar, potrivit unor surse din Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, care au preferat să îşi păstreze anonimatul, iar aceasta ar urma să fie judecată pe 21 ianuarie 2020.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În luna februarie, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța.

De asemenea, pe 3 mai, fostul edil a primit o condamnare la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă.