Prințul Mohammed bin Salman se ţine de GLUME, după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi: Sper că nu vor apărea zvonuri legate de răpirea premierului libanez! (VIDEO)

Prințul Mohammed bin Salman se ţine de GLUME, după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi: Sper că nu vor apărea zvonuri legate de răpirea premierului libanez! (VIDEO)

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (cunoscut şi sub acronimul MBS) pare să se ţină de glume, deşi este suspectat că ar fi ordonat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.
MBS a ironizat miercuri afirmaţiile potrivit cărora premierul libanez Saad Hariri a fost reţinut împotriva voinţei sale în ţară anul trecut, exprimându-şi speranţa că prezenţa acestuia la Riad nu va lansa noi „zvonuri despre răpire”.

Saad Hariri „va rămâne în regat două zile în plus, prin urmare sper că nu vor apărea zvonuri legate de răpirea sa”, a spus MBS la Forumul economic FII de la Riad, potrivit Agerpres.
Amuzat, el a dat mâna cu premierul libanez zâmbitor, în timp ce asistenţa a izbucnit în hohote de râs. Arabia Saudită este un aliat vechi al lui Saad Hariri, pe când rivalul iranian susţine în Liban mişcarea şiită Hezbollah.

În noiembrie, Saad Hariri şi-a anunţat demisia într-un discurs televizat de la Riad, alimentând speculaţiile potrivit cărora el nu ar fi avut libertate de mişcare.
După medierea Franţei, Saad Hariri şi-a retras demisia luna următoare. Arabia Saudită a negat constant că ar fi jucat vreun rol în această afacere.

Saad Hariri are dublă naţionalitate, libaneză şi saudită, şi şi-a afirmat sprijinul pentru regimul de la Riad, a cărui imagine a fost puternic afectată de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie.

Prinţul Mohammed bin Salman este supus unor presiuni tot mai mari, în contextul în care este suspectat că a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi sau că cel puţin a ştiut despre ea.
Autorităţile saudite au anunţat că în cazul uciderii ziaristului, un critic al regimului de la Riad, au arestat 18 suspecţi şi au demis oficiali de rang înalt.

Preşedintele turc Recep Erdogan a catalogat uciderea lui Jamal Khashoggi saudit drept „o crimă politică”.
„Serviciile de securitate turce au dovezi ca asasinarea a fost premeditată”, a afirmat marţi liderul de la Ankara în faţa Parlamentului turc, solicitând ca cei 18 indivizi implicaţi în asasinat să fie judecaţi la Istanbul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Bloomberg Politics / Youtube)