Medicii francezi avertizează: „Am pierdut controlul asupra pandemiei de coronavirus”. Tot mai multe restricții sunt introduse în Europa

Medicii francezi avertizează: Am pierdut controlul asupra pandemiei de coronavirus. Tot mai multe restricții sunt introduse în Europa
sursa foto: pixabay

Un medic francez a avertizat luni că țara sa „a pierdut controlul asupra pandemiei”, la o zi după ce autoritățile sanitare au raportat peste 52.000 de noi cazuri de coronavirus, în timp ce națiunile din Europa adoptă restricții mai cuprinzătoare pentru a încerca să încetinească creșterea ratelor de infecție.

Avertisment crunt al medicilor francezi

Spania – prima țară europeană care a depășit 1 milion de cazuri confirmate de COVID-19 – a declarat duminică o stare de urgență care include o închidere la nivel național peste noapte, o limită de șase persoane la adunări sociale și posibile interdicții de călătorie în și în afara regiunilor cele mai afectate, scrie apnews.com.

În două mari orașe italiene, oamenii au ieșit în stradă pe fondul impunerii unor noi restricții. Vineri, manifestanții din Napoli au protestat împotriva unei interdicții impuse la nivel local. Sâmbătă seara, grupări de extremă dreaptă și neofasciste au condus un protest similar la Roma împotriva unei închideri. Un alt protest este planificat marți la Milano.

Dr. Jean-François Delfraissy, președintele consiliului științific care sfătuiește guvernul francez cu privire la virus, a declarat că țara se află într-o „situație foarte dificilă, chiar critică”.

„Există probabil peste 50.000 de cazuri noi în fiecare zi. Estimarea noastră la Consiliul științific este mai apropiată de 100.000 – de două ori mai multe ”, a declarat Delfraissy pentru RTL. „Între cei care nu sunt testați și pacienții asimptomatici, suntem aproape de acest număr de cazuri. Aceasta înseamnă că virusul se răspândește extrem de repede. ”

Franța a declarat starea de urgență la începutul acestei luni și impune din ce în ce mai multe restricții din septembrie pentru a încerca să ușureze presiunea asupra spitalelor din Franța, unde pacienții cu COVID-19 ocupă mai mult de jumătate din toate paturile ICU.

Dr. Eric Caumes, șeful departamentului de infecții și boli tropicale de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, a declarat că țara trebuie să se blocheze din nou.

„Am pierdut controlul epidemiei, dar asta nu datează de ieri”, a spus el la postul francez Franceinfo. „Am pierdut controlul epidemiei în urmă cu câteva săptămâni deja.”

Cazurile de coronavirus au explodat în Europa

Numărul confirmat al deceselor din Europa a depășit 250.000, conform unui număr efectuat de Universitatea Johns Hopkins, care ridică nivelul global la peste 1,1 milioane.

Italia, prima țară din Occident care a fost lovită de COVID-19, a luat noi măsuri în weekend pentru a încerca să stăpânească noul focar, comandând închiderea restaurantelor și barurilor până la ora 18:00 și închiderea sălilor de sport, piscinelor și cinematografelor.

Măsurile, care au intrat în vigoare luni, impun, de asemenea, liceelor ​​să treacă la cel puțin 75% învățământ la distanță, lăsând în același timp elevii mai mici să rămână în sălile de clasă. Adunările în interior și în aer liber, inclusiv cele din motive religioase, sunt interzise, ​​iar guvernul recomandă insistent oamenilor să evite să aibă oaspeți și să călătorească în țară, cu excepția muncii, a sănătății sau a altor necesități.

Tags: