Medicul din Sierra Leone infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat

Medicul din Sierra Leone infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat
Foto: nbcnews.com

Medicul din Sierra Leone ce era infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat, a anunțat, luni, Centrul medical Nebraska, unde bărbatul era internat, relatează AFP.

„Anunţăm cu regret că cel de-al treilea pacient pe care l-am tratat pentru Ebola, doctorul Martin Salia, a decedat din cauza simptomelor foarte avansate ale bolii”, a informat centrul medical, care anunţase duminică despre acest pacient că „este foarte grav bolnav”.

„În pofida eforturilor eroice, boala era prea avansată pentru a-l salva”, a subliniat spitalul, care va organiza o conferinţă de presă în cursul zilei.

Medicul Martin Salia, rezident american şi chirurg la Spitalul Connaught din Freetown, este primul cetăţean din Sierra Leone bolnav de Ebola care a fost transferat în Statele Unite, unde au mai fost tratate nouă cazuri de febră hemoragică.

Centrul medical Nebraska, special echipat pentru a îngriji bolnavi de Ebola, a mai tratat deja doi pacienţi infectaţi cu virusul febrei hemoragice, care au supravieţuit.

Potrivit spitalului, doctorul Salia avea insuficienţă renală şi respiratorie când a sosit în Statele Unite.

„Am utilizat toate tratamentele disponibile pentru a-i oferi toate şansele de supravieţuire”, a declarat doctorul Phil Smith, directorul medical al unităţii specializate din cadrul Centrului.

Ultima oră
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei