Fostul şef al Interpolului a recunoscut că a comis acte de corupţie

Fostul şef al Interpolului a recunoscut că a comis acte de corupţie
Sursă foto: Facebook / Interpol

Fostul şef al Interpolului, Meng Hongwei, a recunoscut, în faţa unui tribunal chinez, că a luat o mită de două milioane de dolari, relatează BBC, care citează presa de stat cineză.

ÎI BAGĂ PE TOȚI ÎN BOALĂ! ANDREEA MANTEA, COMPLET DEZBRĂCATĂ PE INTERNET! FANII AU ÎNNEBUNIT (GALERIE FOTO)

Faptul că fostul şef al Interpolului a făcut această mărturisire în China este, însă, în măsură să pună sub semnul întrebării veridicitatea ei. Asta datorită faptului că Beijingul este cunoscut pentru modalităţile mai puţin ortodoxe de a obţine mărturisiri.

SUBIECTE EVALUAREA NAȚIONALĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Meng Hongwei a dispărut brusc în septembrie 2018, în timpul unei vizite în China. Dar de abia în octombrie, autorităţile chineze au recunoscut că l-au reţinut şi că este interogat pentru luare de mită.

CONCURENTA DE LA „BRAVO AI STIL”, GOALĂ PUȘCĂ! (FOTO)

Soţia acestuia a susţinut, în mai multe rânduri, că de fapt, acuzaţiile care i se aduc au în spate motive politice – posibil legate de aşa-zisa luptă anticorupţie a preşedintelui chinez Xi Jinping.

Anterior ocupării funcţiei de şef al Interpolului, Meng Hongwei a avut şi funcţii în administraţia chineză. El fiind ministru adjunct pe securitate publică, director al serviciului Gărzii de Coastă şi adjunct al Administraţiei Oceanice chineze.

El ar fi trebuit să-şi încheie mandatul la conducerea Interpolului în anul 2020.

Foto: Fostul șef al Interpolului, Meng Hongwei (sursă foto: Wikipedia / Diarmuid Greene)

Tags: