Mexic: Presupusul şef al cartelului responsabil de dispariţia a 43 de studenţi a fost arestat

Mexic: Presupusul şef al cartelului responsabil de dispariţia a 43 de studenţi a fost arestat
Foto: unionjalisco.mx

Presupusul şef al cartelului de traficanţi de droguri suspectat că ar fi responsabil de dispariţia a 43 de studenţi după un atac armat provocat de poliţie în Mexic a fost arestat.

Sidronio Casarrubios Salgado, liderul grupării criminale Guerreros Unidos, a fost arestat, au informat autoritățile judiciare mexicane.

43 de studenți au dispărut, în urmă cu trei săptămâni, la Iguala (sud), după un atac armat provocat de poliţie, relatează AFP.

În acest oraş, situat în Munţii Guerrero, o grupare de ofiţeri ai poliţiei municipale şi membri ai unui grup infracţional local Guerreros Unidos au deschis focul asupra autobuzului care transporta studenţi.

Zeci de mii de persoane au manifestat în mai multe state din Mexic după dispariţia acestora.

Atacul a provocat şase morţi. Potrivit martorilor oculari, supravieţuitorii au fost transportaţi către o destinaţie necunoscută.

Tags:
Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice