Mexic: Sediul partidului de guvernământ, incendiat în timpul unor proteste

Mexic: Sediul partidului de guvernământ, incendiat în timpul unor proteste
Foto: cbc.ca

O mie de studenţi şi profesori ai şcolii în care studiau cei 43 de dispăruţi au ieşit pe străzi înarmaţi cu pietre, bastoane şi cocteiluri Molotov. Forţele de ordine nu au reuşit să facă faţă mulţimii furioase, care a incendiat sediul partidului de guvernământ.

Cel puţin cinci persoane, printre care trei poliţişti şi doi jurnalişti, au fost rănite în timpul violenţelor.

Noul val de proteste din Mexic vine după ce membri ai cartelului Guerreros Unidos au recunoscut masacrarea celor 43 de studenţi dispăruţi la sfârşitul lui septembrie. Autocarul elevilor a fost atacat de poliţia locală, susţinută de membri ai cartelului. Acest atac s-a soldat cu şase morţi, printre care şi trei studenţi.

Mai mulţi membri ai cartelului, arestaţi în urma acestui atac, au dezvăluit că i-au asasinat pe studenţi, după care le-au ars cadavrele şi au aruncat resturile într-un râu.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)