Mexic: Sute de cetățeni protestează față de violențele care au loc din cauza drogurilor

Mexic: Sute de cetățeni protestează față de violențele care au loc din cauza drogurilor
În aproape 20 de orașe din Mexic, sute de cetățeni au ieșit în străzi pentru a protesta față de violențele care au loc în ultima vreme din cauza drogurilor, arată BBC. Oamenii s-au reunit în piața...

În aproape 20 de orașe din Mexic, sute de cetățeni au ieșit în străzi pentru a protesta față de violențele care au loc în ultima vreme din cauza drogurilor, arată BBC.

Oamenii s-au reunit în piața principală din orașul Mexico unde au scandat „opriți vărsarea de sânge”, și au cerut demisia președintelui Felipe Calderon. Protestatarii susțin că în urma strategiei politice a președintelui mai mulți oameni au avut de suferit.

Potrivit sursei menționate, de când președintele Calderon a comandat trupelor sale să lupte împotriva clanurilor criminale din decembrie 2006, aproximativ 35.000 de persoane au murit în urma violențelor cauzate de problema drogurilor.

Protestele au fost inițiate după ce fiul poetului și jurnalistului Javier Sicilia a fost omorât săptămâna trecută.

Jurnalistul Sicilia blamează politicienii mexicani și clanurile criminale pentru violențele care au loc în țară, declarând că ” aceștia au destrămat această țară”.

Mai mult, poetul a adăugat, într-o scrisoare deschisă publicată de site-ul Proceso despre campaniile anti-drog organizate de poliția, armata și politicienii mexicani că ar fi „prost plănuite și prost conduse (…) Cetățenii și-au pierdut încrederea în guvernatorii lor, în poliție și în armată. Oamenilor le este frică (…) Ne-am săturat de violențele voastre, de cruzimea și de nonsensul vostru!”

Guvernul mexican susține că există un progres față de lupta împotriva clanurilor și ca atare, mulți dintre mafioți au fost omorâți.

În Tamaulipas, unul din cele 31 de state federale ale Mexicului, au fost raportate cele mai violente confruntări dintre clanurile criminale rivale.

Ultima oră
23:27 - Boris Johnson: Certificatul verde va fi obligatoriu în anumite locuri / Frica de varianta sud-africană lovește Regatul Unit
23:22 - Radu Oprea: Alexandru Rafila le va prezenta joi președinților din coaliție propunerea legislativă privind certificatul COVID-19 (VIDEO)
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)