Mihai Chirica a câștigat un nou mandat de primar al Iașiului: Candidatul PNL a obținut 42,1% după numărarea voturilor din 85% din secții

Mihai Chirica a câștigat un nou mandat de primar al Iașiului: Candidatul PNL a obținut 42,1% după numărarea voturilor din 85% din secții
Foto: Facebook/ Mihai Chirica

Mihai Chirica, actual primar al municipiului Iași și candidat PNL la alegereile locale, a obținut un nou mandat de edil, potrivit rezultatelor parțiale, după numărea voturilor din 85% dintre secțiile de votare, informează ziaruldeiasi.ro.

Astfel, Mihai Chirica ar fi obținut 42,1% dintre voturi, în timp ce principala sa contracandidată, Cosette Chichirău (USR-PLUS) ar fi fost votată de 30,1% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce Camelia Gavrilă (PSD) ar fi obținut 13,1%.

Aceste rezultate sunt valabile duă contabilizarea a peste 70.000 de voturi dintre cele aproximativ 88.000 de sufragii exprimate.

În ceea ce privește viitoarea componență a Consiliului Local Iași, PNL și USR-PLUS se află umăr la urmăr. Liberalii ar urma să aibă 11 mandate de consilier, în timp ce USR-PLUS ar fi obținut nouă mandate. PSD va avea cinci consilieri la Iași, în timp ce PMP va avea doi consilieri.

Președinția Consiliului Județean Iași a fost câștigată de liberalul Costel Alexe, actual ministru al Mediului.

De altfel, potrivit presei locale, PNL ar fi câștigat cele mai multe primării din județul Iași.