Mihai Chirica a câștigat un nou mandat de primar al Iașiului: Candidatul PNL a obținut 42,1% după numărarea voturilor din 85% din secții

Mihai Chirica a câștigat un nou mandat de primar al Iașiului: Candidatul PNL a obținut 42,1% după numărarea voturilor din 85% din secții
Foto: Facebook/ Mihai Chirica

Mihai Chirica, actual primar al municipiului Iași și candidat PNL la alegereile locale, a obținut un nou mandat de edil, potrivit rezultatelor parțiale, după numărea voturilor din 85% dintre secțiile de votare, informează ziaruldeiasi.ro.

Astfel, Mihai Chirica ar fi obținut 42,1% dintre voturi, în timp ce principala sa contracandidată, Cosette Chichirău (USR-PLUS) ar fi fost votată de 30,1% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce Camelia Gavrilă (PSD) ar fi obținut 13,1%.

Aceste rezultate sunt valabile duă contabilizarea a peste 70.000 de voturi dintre cele aproximativ 88.000 de sufragii exprimate.

În ceea ce privește viitoarea componență a Consiliului Local Iași, PNL și USR-PLUS se află umăr la urmăr. Liberalii ar urma să aibă 11 mandate de consilier, în timp ce USR-PLUS ar fi obținut nouă mandate. PSD va avea cinci consilieri la Iași, în timp ce PMP va avea doi consilieri.

Președinția Consiliului Județean Iași a fost câștigată de liberalul Costel Alexe, actual ministru al Mediului.

De altfel, potrivit presei locale, PNL ar fi câștigat cele mai multe primării din județul Iași.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)