Motivul pentru care mii de ruși mobilizați au fost trimiși acasă, după ce au fost chemați de urgență să se înroleze

Motivul pentru care mii de ruși mobilizați au fost trimiși acasă, după ce au fost chemați de urgență să se înroleze
Captură Video Twitter

Mii de ruși mobilizați pentru serviciul militar în Ucraina au fost trimiși acasă, iar comisarul militar din regiunea rusă Khabarovsk a fost înlăturat, urmare a înrolării haotice a 300.000 de militari de către președintele Vladimir Putin.

Mobilizarea a fost anunțată pentru cei cu experiență militară

Prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, după ce forțele sale au suferit înfrângeri majore pe câmpul de luptă din Ucraina, a dus la o nemulțumire generalizată și a forțat mii de oameni să fugă în străinătate.

Mihail Degtyarev, guvernatorul regiunii Khabarovsk din Orientul Îndepărtat al Rusiei, a declarat că mai multe mii de bărbați s-au prezentat pentru înrolare în 10 zile, dar mulți dintre ei nu erau eligibili.

„Aproximativ jumătate dintre ei s-au întors acasă, deoarece nu îndeplineau criteriile de selecție pentru a intra în serviciul militar”, a declarat Degtyarev într-o postare video pe aplicația de mesagerie Telegram.
El a precizat că a fost înlăturat comisarul militar al regiunii, dar că demiterea sa nu va afecta mobilizarea.

Mobilizarea a fost anunțată pentru cei cu experiență militară, dar de multe ori a părut să nu țină cont de dosarele de serviciu, de sănătate, de statutul de student și chiar de vârstă.

Urmăriți B1TV.ro și pe