Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite

Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite
Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Sursa: Hepta/ Sputnik / Sputnik

Ministerul rus al Apărării a susținut că portul Mariupol a fost complet deminat și a început să funcționeze din nou, potrivit BBC.

Igor Konașenkov, un reprezentant al ministerului, a declarat că lucrările de deminare și demilitarizare a portului au fost finalizate, potrivit presei din Rusia.

Peste 12.000 de obiecte explozibile au fost găsite

Agenția de presă Tass a citat ministerul rus al apărării care a declarat că peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite și dezamorsate.

Marți, Mihail Mizintsev, șeful Centrului de Control al Apărării Naționale din Rusia, a declarat că este amenajat un „coridor umanitar” de la Mariupol spre Marea Neagră, lung de 185 km și lățime de 3,2 km.

În același timp, partea ucraineană nu a transmis nicio informație referitoare la acest aspect.

Adjunctul ministrului de externe de la Kremlinului a declarat anterior că Rusia este pregătită să ofere o rută sigură de ieșire din Ucraina dacă sancțiunile vor fi ridicate și dacă Kievul va demina apele din apropiere.

Noua țintă a armatei lui Putin în Ucraina, după ce a ocupat Mariupol

Administrația prezidențială ucraineană a raportat miercuri „bătălii crâncene” în jurul orașului industrial Severodonețk din regiunea Lugansk, un oficial militar de vârf afirmând că bombardamentele orașului au crescut „exponențial”.

O declarație a administrației prezidențiale a raportat „bătălii aprige pentru Severodonețk”, cu bombardamente constante, adăugând: „Dimineața, cu sprijinul artileriei, ocupanții ruși avansează spre Severodonețk”.

Potrivit declarației, șase civili au murit și opt au fost răniți în regiune pe fondul intensificării luptelor.

„Trupele ruse sunt foarte apropiate; pot deja să tragă”, a spus el. „Lupta a avut loc ieri la periferia orașului. Forțele [rusești] sunt transferate aici din diferite regiuni — de la Harkov, Mariupol, chiar și de la Donețk pentru a trece cu orice preț în regiunea Lugansk”.

El a adăugat că „săptămâna viitoare este importantă; dacă nu reușesc până sâmbătă sau duminică, se vor epuiza, iar situația măcar se va stabiliza pentru noi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe