Ministrul de externe sloven, testat pozitiv pentru coronavirus

Ministrul de externe sloven, testat pozitiv pentru coronavirus
Facebook/Anze Logar

Ministrul de externe sloven Anze Logar a a fost depistat cu Covid-19.Șeful diplomațieia călătorit recent în Estonia, Lituania şi Letonia,potrivit agenţia de ştiriSTA, relatează dpa.

Acesta nu are simptome şi a făcut un test de rutină,informează Agerpres.Anze Logarse va autoizola timp de zece zile, așsa cum o vor face și persoanle care au intrat în contact cu acesta, potrivit STA, conform comunicatului ministerului.

Numărul cazurilor din Slovenias-a dublat în ultimele două săptămâni la 19.300, cu 216 decese.

Guvernul sloven a declarat luni starea de urgenţă, pe o perioadă de 30 de zile,în urma unei creşterii cazurilor cu Covid-19, care s-au dublat săptămâna această faţă de nivelul de săptămâna trecută.

Restricţiile vor fi similare cu cele impuse în prima parte a anului.Mallurile, restaurantele, hotelurile, cele mai multe dintre magazine şi căminele studenţeşti vor fi închise, iar transportul public va fi redus cu două treimi.

Slovenia, o ţară cu mai puţin de două milioane de locuitori, se confruntă cu cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus,cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri.

Vineri s-au înregistrat 1.656 de cazuri noi şi cinci decese legate de COVID-19.