Ministrul Energiei: „Gazele naturale vin în continuare în România. Marea majoritate nu sunt gaze rusești”

Ministrul Energiei: Gazele naturale vin în continuare în România. Marea majoritate nu sunt gaze rusești
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că manipularea gazului rusesc s-a început încă din a doua parte a anului trecut. Ceea ce a adus la explozia prețurilor gazelor naturale pe piața europeană, informează hotnews.

Gazele naturale vin în continuare în România

„Există flux de gaze naturale pe interconectorul dintre Grecia și Bulgaria. Asta înseamnă că s-a operaționalizat coridorul vertical care poate aduce gaze din Azerbadjan și din porturile grecești prin acest coridor în Bulgaria, România și de aici către Republica Moldova sau către Europa Centrală”, a precizat Popescu, într-o conferință organizată de Profit.ro.

„Vom avea gaze în această iarnă. Importurile care veneau până acum din Federația Rusă, vor veni și din alte surse. Gazele naturale vin în continuare în România. Marea majoritate nu sunt gaze rusești”, a spus el.

Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, spune că  „suntem o țară care își produce peste 80% din necesarul de gaze naturale din producția națională. Este un lucru important, care ne dă o anumită stabilitate în furnizare”, susține Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

O stabilitate pentru iarna ce urmează

Potrivit acestuia, începând cu 1 octombrie,  România și-a îndeplinit angajamentul de a avea peste 80% din depozite acoperite cu volumul necesar de gaz natural.

„Sperăm ca la 1 noiembrie să fim aproape de 90%, ceea ce ne va da o stabilitate pentru iarna ce urmează. Comparativ cu anii precedenți, volumul înmagazinat în acest moment este semnificativ și depășește ca medie multianuală volumul înmagazinat în iernile precedente”, a mai afirmat Drăgan, citat de hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe