Imagini incredibile: Cum folosesc ucrainenii blindatul australian Bushmaster (video)

Imagini incredibile: Cum folosesc ucrainenii blindatul australian Bushmaster  (video)
Foto: captura video.

Armata ucraineană folosește activ vehicul blindat „Bushamaster”, oferit de australieni. Soldații au apelat la ajutorul acestuia într-un mod inedit și anume pentru tractarea unui blindat rusesc capturat.

Cum este folosit blindatul australian Bushmaster

Imaginile publicare de soldații ucraineni arată cum Bushmaster-ul, un vehicul blindat rezistent la mine si protejat împotriva ambuscadelor (MRAP) tractează un transportor blindat amfibiu BTR-80 de fabricație sovietică.

„Modelul BTR-80 este relativ modern comparativ cu alte vehicule blindate folosite de armata rusă în războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, el intrând în dotarea forțelor armate sovietice în 1986”, notează hotnews.

Acum câteva luni, Peter Dutton, ministrul Apărării din Australia, a adus la cunoștință că populația trebuie să se pregătească pentru război din cauza amenințării care se profilează dinspre China, dar și a nesiguranței globale determinate de răboiul provocat de Vladimir Putin.

Situația de pe frontul ucrainean este departe de a fi stabilizată, motiv pentru care ministrul australian al Apărării susține că se poate păstra pacea doar în momentul în care se fac pregătiri pentru război.

Peter Dutton a cerut populației să se pregătească de război

„Singurul mod în care poți păstra pacea este să te pregătești pentru război și să fii puternic ca țară. (…) Asta este realitatea”, a declarat Peter Dutton.

„Să ne prefacem că nu se întâmplă nimic, să nu spunem nimic, asta nu va fi în interesul nostru pe termen lung și ar trebui să fim foarte sinceri în acest sens.

Trebuie să fim realiști că oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre sau că sunt supuși istoriei. Avem în președintele Putin, în acest moment, pe cineva care este dispus să omoare femei și copii. Asta se întâmplă în anul 2022”, a susținut ministrul australian al Apărării, potrivit smh.com.au.

Peter Dutton a transmis că războiul din Ucraina a fost „o reluare a ceea ce s-a întâmplat în anii 1930”, făcând referire la invazia Poloniei de către Germania nazistă și la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Suntem într-o perioadă foarte asemănătoare cu anii 1930 acum și cred că au fost mulți oameni în anii 1930 care și-ar fi dorit să fi vorbit mult mai devreme”, a mai adăugat ministrul australian al Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe