Ministrul german de interne, după JAI: S-a ajuns la un acord "de principiu" pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi

Ministrul german de interne, după JAI: S-a ajuns la un acord "de principiu" pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi

Reuniunea JAI a miniştrilor de Interne a luat prima decizie în privinţa crizei imigranţilor, astfel că 40.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia vor fi relocaţi în ţările membre ale Uniunii Europene, anunță B1 TV.

De asemenea, ministrul german de interne Thomas de Maizier a anunţat că s-a ajuns la un acord „de principiu” pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi.

Multe dintre Guverne au luat propriile măsuri – Germania, Cehia şi Slovacia au restabilit controlul la graniţele cu Austria, lucru care a aruncat în aer Acordul Schengen.

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere în cadrul JAI, ţările membre pregătesc măsuri dure pentru descurajarea imigranţilor.

Documentul prevede arestarea clandestinilor, crearea unor centre speciale în Italia şi Grecia şi deportarea rapidă după refuzul azilului Miniştrii de Interne din ţările membre UE au decis deja relocarea a 40.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia pe parcursul următorilor doi ani.

Tot la Bruxelles s-a discutat şi despre posibilitatea trimiterii unor echipaje de intervenție rapidă ale Frontex la granițele externe ‘sensibile’ ale Uniunii Europene.

Prezent la Consiliului JAI a fost şi ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea.

Vicepremierul a arătat că potrivit mandatului, România va lua parte la mecanismul temporar prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanți de azil din Italia și Grecia, precum și a încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene.

Gabriel Oprea a mai subliniat că nu este de acord cu impunerea unor cote obligatorii de către Comisia Europeană.

Criza imigranţilor a determinat practic anularea Acordului Schengen. Germania a impus controale la graniţa cu Austria şi a oprit şi traficul feroviar cu această ţară timp de 12 ore. Din acest motiv, la graniţă s-au format cozi de maşini întinse pe 20 de kilometri.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri