Ministrul Justiției din Republica Moldova: „La Bruxelles erau mirați de legislația pro-hoție de la noi”

Ministrul Justiției din Republica Moldova: La Bruxelles erau mirați de legislația pro-hoție de la noi
Partidul pro-european și pro-prezidențial PAS și-a asigurat o majoritate legislativă confortabilă în urma alegerilor generale anticipate din 11 iulie 2021. Foto: Facebook @ Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, a povestit că în cadrul vizitei la Bruxelles, funcționarii Comisiei Europene erau mirați de legislația pro-hoție din Moldova.

Ministrul Justiției din Republica Moldova, despre legislația pro-hoție

”Am disctutat mult despre acest proiect la Bruxelles, unii funcționari chiar m-au întrebat ”la voi poți să furi, să fugi din țară și se blochează toate dosarele?”, da, conform legislației noastre, dacă persoana nu este în țară și nu este extrădată, efectiv nu ai ce-i face.

Toată lumea a fost mirată de această legislației pro-hoție”, a declarat ministrul.

În acest context, Litvinenco a accentuat necesitatea de aplicare în practică a inițiativei conform căreia autoritățile vor putea condamna fugarii chiar și în absența acestora.

Șeful Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Summitul organizat joi la Bruxelles, unde liderii UE vor discuta despre cererea de aderare a Ucrainei și Moldovei, va fi un „moment istoric , potrivit CNN.

Șeful Comisiei Europene, despre Summitul organizat la Bruxelles

„Acest consiliu european este un moment istoric în plan geopolitic. Astăzi trebuie făcută o alegere care va afecta viitorul Uniunii Europene, stabilitatea noastră, securitatea noastră, prosperitatea noastră”, a declarat el, la sosirea la summit.

Liderii UE analizează dacă vor aproba sau nu decizia Comisiei Europene de săptămâna trecută de a acorda Ucrainei și Moldovei statutul de candidat la UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe