Ministrul ungar de Externe: Ne confruntăm cu un val masiv şi agresiv de imigranţi. Atitudinea lor este şocantă, inacceptabilă

Ministrul ungar de Externe: Ne confruntăm cu un val masiv şi agresiv de imigranţi. Atitudinea lor este şocantă, inacceptabilă
Foto: origo.hu

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că țara sa se confruntă cu „imigranţi agresivi” şi situaţia este „inacceptabilă”, precizând că punctul vamal Roszke va fi închis pentru 30 de zile după violenţele de miercuri, informează MTI, potrivit Mediafax.

„Imigranţii atacă forţele de ordine, nu sunt refugiaţi paşnici. Ungaria se confruntă cu un val masiv şi agresiv de imigranţi. Atitudinea imigranţilor este şocantă, inacceptabilă”, a declarat ministrul ungar de Externe.

Astfel, Peter Szijjarto  l-a sunat pe omologul său sârb, Iviţa Dacici și a cerut ca autorităţile sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria.

Totodată, ministerul ungar de Externe a trimis o notă diplomatică de protest Guvernului Serbiei, ca reație la violențele de la graniță.

Miercuri după-amiază au avut loc ciocniri violente între imigranți și forţele de ordine ungare, la punctul de trecere Roszke, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, după ce unii imigranţi au
încercat să pătrundă forţat pe teritoriul ungar.

Poliţia ungară a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva imigranţilor. Incidente similare au avut loc şi la punctul de trecere Horgos.