Miracol medical în Marea Britanie. Al doilea om din lume s-a vindecat de virusul HIV. Tratementul pe care l-a urmat

Miracol medical în Marea Britanie. Al doilea om din lume s-a vindecat de virusul HIV. Tratementul pe care l-a urmat
Sursa Foto: Edward Jenner/Pexels

Premieră medicală în Marea Britanie. Un londonez în vârstă de 40 de ani s-ar fi vindecat de virusul HIV, în urma unui tratament pe care l-a urmat pentru tratarea cancerului.

Bărbatul ar fi fost supus unui transplat de celule stem, iarla 30 de luni după ce a finalizat terapia antiretrovirală, Adam Castillejo nu mai are virusul, scrieunilad.co.uk.

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată în 2003 și acum este în remisie.

Se pare că donatorii celulelor stem primite de Adam Castillejo au o genă neobișnuită, care le oferă protecție împotrivaHIV.El a fost declarat al doilea om din lumevindecat de temuta maladie.

Prima persoană vindecată de HIV a fost Timothy Brown, cunoscut ca „pacientul din Berlin”, în 2011. El a primit un tratament similar, iar absența virusului a fost constatată în urma unor teste făcute la 3 ani și jumătate după finalizarea terapiei.

Potrivit oamenilor de știință, transplanturile de celule stem par să oprească capacitatea virusului de a se reproduce în interiorul corpului prin înlocuirea celulelor imune ale pacientului cu cele donate, care rezistă infecției.

Testele au arătat că 99% din celulele imune ale lui Adam Castillejo au fost înlocuite cu ale donatorilor.

Cercetătorul Ravindra Kumar Gupta, de la Universitatea din Cambridge, a declarat că tratamentul este„utilizat doar ca ultimă soluție pentru pacienții cu HIV care au, de asemenea, afecțiuni maligne hematologice care le pun viața în pericol”.

Prin urmare, acesta nu este un tratament care ar putea fi oferit pe scară largă pacienților cu HIV, a subliniat acesta.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare