Mircea Geoană (NATO) atenționează: „Trebuie să dăm un semnal către poporul român”

Mircea Geoană (NATO) atenționează: „Trebuie să dăm un semnal către poporul român
Mircea Geoană susține că Rusia nu mai are resurse pentru a face ceva împotriva unor țări NATO. Foto: captură video B1 TV

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a oferit noi reacții din România, după ce soldații americani au ajuns pe teritoriul țării noastre.

Oficialul NATO a asigurat că pe fondul conflictului Rusia – SUA, pentru cetățenii români nu există motive de îngrijorare.

„Foarte rar secretarul general şi cu mine mergem împreună în acelaşi loc. Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse, că articolul 5 funcţionează şi suntem extrem de pregătiţi să ne apărăm aliaţii, din Marea neagră până în Marea Baltică, indiferent de direcţie şi de geografie.

Şi, în al doilea rând să dăm un semnal către poporul român, către cetăţenii acestei ţări, care sunt preocupaţi. Suntem aici ca să le spunem că nu există riscuri la adresa securităţii României”, a declarat Geoană, pentru A3.

Oficialul NATO a subliniat faptul că relațiile diplomatice dintre Rusia și SUA, respectiv NATO, sunt extrem de proaste.

„Este cel mai jos moment în relaţia Federaţia Rusă – NATO din ultimii 30 de ani de zile, mulţi dintre noi nu eram născuţi în perioada războiluui rece. Este o relaţie foarte proastă şi care nu face bine nimănui”, a mai transmis Geoană, pentru sursa citată.

Mesajul șefului NATO

În aceeași zi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis un mesaj de solidaritate.

„O mie de militari sunt prezenți la baza Kogălniceanu. Așa arată NATO în acțiune. Suntem împreună, umăr la umăr, pentru a proteja România și toți aliații noștri. Vă mulțumim pentru tot ce faceți și pentru ajutorul vostru. Transmitem un mesaj puternic în vremuri grele: suntem împreună pentru a păstra pacea și pentru a rezista agresiunilor.

E un răspuns necesar și de apărare vizavi de ce se întâmplă la granița Ucrainei. Facem apel la Rusia să continue dialogul, suntem oricând deschiși la o soluție politică. Dar suntem, în același timp, și puternici și vigilenți. Acesta este scopul pentru care suntem aici”, a declarat Jens Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe