Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan intern / Unde avem nevoie ambele părți de dialog, să încercăm să-l purtăm (VIDEO)

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan intern / Unde avem nevoie ambele părți de dialog, să încercăm să-l purtăm (VIDEO)
Foto: Mircea Geoană / Facebook

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat luni, pentru B1 TV, că Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan intern împotriva oponenților regimului. Potrivit lui Geoană, competiția și colaborarea nu se exclud reciproc, așa încât NATO va continua să-și apere teritoriul, populația și interesele unde sunt de apărat, dar va colabora cu Moscova în domeniile în care e nevoie de dialog.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mircea Geoană, despre atitudinea Rusiei în politica externă și relația cu NATO

„Există mereu un cumul de factori care conduc la o atitudine sau la o acțiune politică și bănuiesc, nu e un lucru pe care să-l comentăm public, dar intuiesc că e vorba de o combinație de interese strategice, politice și teme de politică internă care generează astfel de decizii mai agresive în exteror.

Noi am spus, și o spunem și acum, că Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan politic intern împotriva oponenților regimului de acolo. Eu sper că acest început de dialog și președintele Biden și experiența sa, pe care și Putin a recunoscut-o…

Acolo unde e competiție să fie competiție, unde NATO are de apărat teritoriu, populație și interese o vom face în continuare cu aceeași vigilență și deteminare, dar acolo unde avem nevoie ambele părți de dialog și de lucruri în comun, să încercăm să le facem și pe acelea.

Competiția și colaborarea nu se exclud una pe cealaltă. De aceea, dacă pe armamente de ultimă generație e nevoie de un acord între SUA și Rusia, e un lucru bun că aceste două superputerni mucleare discută și ajung la o înțelegere sperăm”, a declarat Mircea Geoană, pentru B1 TV.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt