Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan intern / Unde avem nevoie ambele părți de dialog, să încercăm să-l purtăm (VIDEO)

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan intern / Unde avem nevoie ambele părți de dialog, să încercăm să-l purtăm (VIDEO)
Foto: Mircea Geoană / Facebook

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat luni, pentru B1 TV, că Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan intern împotriva oponenților regimului. Potrivit lui Geoană, competiția și colaborarea nu se exclud reciproc, așa încât NATO va continua să-și apere teritoriul, populația și interesele unde sunt de apărat, dar va colabora cu Moscova în domeniile în care e nevoie de dialog.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mircea Geoană, despre atitudinea Rusiei în politica externă și relația cu NATO

„Există mereu un cumul de factori care conduc la o atitudine sau la o acțiune politică și bănuiesc, nu e un lucru pe care să-l comentăm public, dar intuiesc că e vorba de o combinație de interese strategice, politice și teme de politică internă care generează astfel de decizii mai agresive în exteror.

Noi am spus, și o spunem și acum, că Rusia rămâne agresivă în plan extern și represivă în plan politic intern împotriva oponenților regimului de acolo. Eu sper că acest început de dialog și președintele Biden și experiența sa, pe care și Putin a recunoscut-o…

Acolo unde e competiție să fie competiție, unde NATO are de apărat teritoriu, populație și interese o vom face în continuare cu aceeași vigilență și deteminare, dar acolo unde avem nevoie ambele părți de dialog și de lucruri în comun, să încercăm să le facem și pe acelea.

Competiția și colaborarea nu se exclud una pe cealaltă. De aceea, dacă pe armamente de ultimă generație e nevoie de un acord între SUA și Rusia, e un lucru bun că aceste două superputerni mucleare discută și ajung la o înțelegere sperăm”, a declarat Mircea Geoană, pentru B1 TV.