Mită electorală pe ulițele din Dolj. Un bărbat este suspectat că a oferit bani unui localnic în încercarea de a-i infuența votul (VIDEO)

Mită electorală pe ulițele din Dolj. Un bărbat este suspectat că a oferit bani unui localnic în încercarea de a-i infuența votul (VIDEO)

Suspiciuni de mită electorală înDolj. Un bărbat a fost filmatîn timp ce îi oferea o sumă de bani unui localnic, cel mai probabilpentru a-i influența votul. Momentele au fost surprinseduminică dimineață, în comuna Coşoveni. Autoritățile au demarat o anchetă și l-au identificat pe bărbatul care a încercat să influențeze votul, ca fiind un tânăr de bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Mită electorală și în Târgoviște

Acuzații de cumpărare a voturilor au fost formulate și în Târgoviște desocial-democrații. Acestia au acuzat că un candidatoferea oamenilordiverse sume de bani în schimbul votului. IPJ Dâmboviţa a deschis un dosar penal.

„„Noaptea ca hoţii” s-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcţia de primar în Municipiului Târgovişte. Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă, repectivul candidat a împărţit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux si Prepeleac pentru a le determina să-l voteze”, arată PSD Dâmboviţa.

IPJ Dâmboviţa s-a sesizat din oficiu şi a întocmit dosar penal.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa s-au sesizat din oficiu, constituind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, fapta prevăzută de art. 386 din Codul Penal. Poliţiştii efectuează verificări, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la aspectele semnalate, urmând să fie dispuse măsurile legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, potrivit Adevarul.