Detalii TERIFIANTE în cazul UCIDERII jurnalistului Jamal Khashoggi: Şeful asasinilor l-a sunat de patru pe prinţul Arabiei Saudite după ce şi-a terminat treaba. Cadavrul a fost TĂIAT în 15 bucăți în 7 minute…

Detalii TERIFIANTE în cazul UCIDERII jurnalistului Jamal Khashoggi: Şeful asasinilor l-a sunat de patru pe prinţul Arabiei Saudite după ce şi-a terminat treaba. Cadavrul a fost TĂIAT în 15 bucăți în 7 minute...

Au apărut noi detalii în cazul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.
Presa turcă a dat publicităţii noi informaţii care îl implică direct pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în asasinarea ziaristului.

Cotidianului turc Yeni Safak scrie că bărbatul prezentat drept șeful comandoului saudit de 15 agenți trimis la Istanbul pentru a-l elimina pe jurnalist a fost în contact direct cu biroului prinţului Mohammed bin Salman (cunoscut sub numele de „MBS”) după „asasinat” și a sunat și la un număr din Statele Unite, care ar putea fi cel al lui Khaled bin Salman, fratele lui MBS și ambasadorul regatului la Washington.

Bărbatul este Maher Abdulaziz Mutreb, un membru al gărzii apropiat de „MBS”, care poate fi văzut în imaginile camerelor de supraveghere difuzate de presa turcă sosind la consulatul saudit și apoi la reședința consulului în ziua dispariției Khashoggi, pe 2 octombrie, scrie hotnews.ro citând AFP.

Sub titlul „Plasa se strânge în jurul prințului moștenitor”, Yeni Safak afirmă că șeful comandoului l-a sunat „de patru ori pe directorul biroului prințului moștenitor, Bader Al-Asaker” după uciderea lui Khashoggi.
„Cel puțin unul dintre aceste apeluri a fost efectuat din biroului consulului general”, a adăugat ziarul, care nu precizează nicio sursă.

Cotidianul Hurriyet afirmă că ziaristul a fost condus imediat după sosire spre biroul consulului, unde a fost „strangulat” de agenții saudiți. „A durat între 7 și 8 minute”, scrie editorialistul Abdulkadir Selvi, apropiat puterii turce.

Cadavrul a fost apoi „tăiat în 15 bucăți” de un doctor legist care făcea parte din comandoul saudit, a adăugat Selvi, care susține că corpul dezmembrat a fost scos din consulat dar se află în continuare într-un loc necunoscut din Istanbul.

„Dacă prințul moștenitor nu dă socoteală și nu este demis din acest post, nu trebuie să închidem dosarul”, a continuat influentul editorialist.

Informaţiile din presa turcă apar cu puțin timp înainte de conferinţa de presă anunţată de liderul de la Ankara, președintele Recep Tayyip Erdogan, în care acesta a promis dezvăluiri cu privire la scandalul uciderii lui Khashoggi.