Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, este vizat de un nou dosar penal pentru inducerea în eroare a alegătorilor

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, este vizat de un nou dosar penal pentru inducerea în eroare a alegătorilor

Omul de afaceri Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar al orașului Mangalia, sprijinit de PSD, este vizat de un nou dosar penal. Asta după ce organizația PNL a formulat o plângere către biroul electoral și la Poliția Mnagalia pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor.

Dosar penal pentru Mohammad Murad, acuzat că a indus în eroare alegătorii

Organizaţia municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad.

Prin acest mod de a face campanie, omul de afaceri ar fi sugerat că dacă acesta va ajunge primar, pensionarii vor primi câte 10.000 de lei.

„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia, potrivit Agerpres.

Un nou dosar pentru Mohammad Murad

Mohammad Murad este acuzat de liberali pentru mituirea şi inducerea în eroare a alegătorilor. Plângerea liberalilor a fost depusă în contextul în care la sfârşitul lunii august, IPJ Constanţa a anunţat declanşarea unei anchete penale, după ce la un post local de televiziune a apărut o ştire în care Mohammad Murad a fost filmat în timp ce împărţea pachete inscripţionate cu numele său şi sloganul electoral.

Polițiștii din Mangalia au deschisdosar penalpentru coruperea alegătorilor, după ceMohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, a împărţit pachete inscripţionate cu numele său.

Agenții din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, după ce în spațiul public au apărut imagini cuMohammad Muraddând oamenilor pachete pe care era trecut numele său și sloganul “Alături de oameni”. Acestea au fost difuzate și de un post local de televiziune, noteazănews.ro.

IPJ Constanţa a transmis că în cauză a fost deschis undosar penal.