CORONAVIRUS | Rusia: Moscova, plasată în izolare timp de o lună

CORONAVIRUS | Rusia: Moscova, plasată în izolare timp de o lună
Foto: pixabay.com

Moscova a fost plasată, de luni în izolare, pentru o lună, după ce numărul de cazuri de coronavirus a depășit 1.000 în weekend.

Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Rusiei, Serghei Sobyanin.

Măsura se va aplica tuturor rezidenților, indiferent de vârstă.

Conform decretului, locuitorilor Moscovei li se permite părăsirea casellor doar pentru asistență medicală de urgență, călătoria la serviciu dacă cineva nu poate lucra de la distanță, mersul la cel mai apropiat magazin sau farmacie, plimbarea animalelor de companie pe o rază de 100 de metri de reședința lor și aruncarea gunoiului.

Oamenii care își părăsesc casele trebuie să mențină o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei.

Edilul a precizat că primăria Moscovei va implementa un sistem de „monitorizare inteligentă” pentru aplicarea noilor reguli.

El a mai subliniat că nu vor exista restricții la intrarea sau ieșirea din oraș, scrie themoscowtimes.com.

Totodată, transportul public va rămâne deschis.

Până în prezent, capitala Rusiei a confirmat 1.014 cazuri de coronavirus, ceea ce a făcut ca Moscova să devină epicentrul pandemiei din țară.

Reamintim că în Rusia, 1.836 de persoane au fost testate pozitiv cu noul virus, dintre care 9 s-au stins din casă, iar 8 sunt în stare critică. Cu toate aacestea, 66 de oameni s-au recuperat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 735.000 de cazuri la nivel global, peste 156.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 34.800 de oameni.

România a ajuns la 1.952 de cazuri de COVID-19, cu 192 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 53 pacienți, dintre care 33 în stare gravă.

Dintre cele 1.952 de cazuri, 180 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj. Din nefericire, alte 44 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.