Încă o moţiune de CENZURĂ: Premierul, pe punctul de a fi demis 

Încă o moţiune de CENZURĂ: Premierul, pe punctul de a fi demis 

Premierul spaniol Mariano Rajoy este pe punctul de a fi demis de Parlament după ce Partidul Naţionalist Basc a anunțat votarea moțiunii de cenzură de vineri.

Moțiunea de cenzură a fost inițiată de partidul socialist care are nevoie de o majoritate de 176 de voturi pentru a-i permite liderului socialist Pedro Sánchez de a deveni premier, informează Hotnews.

Partidul Naţionalist Basc deține cinci mandate pentru trecerea moțiunii.

Demersul socialiștilor a venit în condițiile în care PP este implicat într-un uriaș scandal de corupție, după ce unul dintre foștii trezorieri a fost condamnat la 33 de ani de închisoare.

Astfel, Rajoy este acuzat că nu și-a asumat responsabilitatea pentru implicarea partidului său în acest scandal.

Ultima oră
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)
15:23 - Cum va poate ajuta fima de servicii funerare sector 5 cu transportul la cimitir?
15:09 - Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru