Muammar Gaddafi a recrutat mercenari din România

Muammar Gaddafi a recrutat mercenari din România
Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, a recrutat mercenari din România, Serbia, Ucraina și Siria pentru a lupta împotriva forțelor opoziției, relatează ziarul arab Asharq al Awsat, citat de site-ul italian Virgilio...

Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, a recrutat mercenari din România, Serbia, Ucraina și Siria pentru a lupta împotriva forțelor opoziției, relatează ziarul arab Asharq al Awsat, citat de site-ul italian Virgilio Notizie.

Potrivit sursei citate, Gaddafi a angajat mercenarii pentru a-l ajuta să reprime opoziția, care are control asupra mai multor orașe din estul Libiei.

Reprezentantul Ligii libiene pentru Drepturile Omului a declarat că totalul de mercenari din Libia este de aproximativ 25.000, recrutați de Gaddafi, dintre care aproximativ 800 sunt de origine africană.

Libia se confruntă din 15 februarie cu proteste violente ale opziției, care în timp s-au transformat  în confruntări sângeroase între surținătorii lui Gaddafi și adversarii acestuia. În urma luptelor din localitatea Ben Jawad, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața și alte 50 au fost grav rănite. Victimele erau combatanți voluntari, majoritatea din Benghazi.

Luptele dintre voluntari și armata loială a conducătorului libian Gaddafi au început de duminică, iar forțele loiale au fost mai puternice, determinându-i pe combatanți să se retragă în Ben Jawad.

Gaddafi a plătit mercenari români