”N-ai uitat nimic, Boris?” Guvernul Marii Britanii a lansat un clip de promovare a măsurilor pentru mediu din care lipsește chiar Marea Britanie (VIDEO)

”N-ai uitat nimic, Boris?” Guvernul Marii Britanii a lansat un clip de promovare a măsurilor pentru mediu din care lipsește chiar Marea Britanie (VIDEO)
Captură Video

Amestec de indignare și hohote de râs în rândul englezilor, după ce Guvernul Johnson a lansat un clip de promovare a planului său în 10 pași pentru o Mare Britanie mai verde, din care lipsește chiar Marea Britanie.

Marea Britanie, dispărută sau acoperită de ape într-un clip lansat de Guvernul Johnson

Miercuri, premierul britanic Boris Johnson a lansat un plan de acțiune în domeniul mediului, în valoare de 12 miliarde de lire sterline, care ar trebui să creeze 250.000 de locuri de muncă, dar și să reducă semnificativ emisiile de carbon ale țării.

A fost lansată și o campanie de promovare a planului de mediu. Clipul redă, la un moment dat, o imagine a globului pământesc în care Marea Britanie nu apare, remarcă Daily Mail.

Unii internauți au glumit pe seama faptului că Guvernul britanic a uitat de propria țară. Alții au susținut că dacă nu vor fi luate măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice, țara chiar va ajunge sub ape și nu se va mai vedea deloc, exact ca în animație. Iar alți englezi, ceva mai prăpăstioși, au tras concluzia că asta și merită.

Printre măsurile ambițioase anunțate, miercuri, de Boris Johnson se numără interzicerea autoturismelor pe benzină și motorină din 2030, instalarea a mii de turbine eoliene și plantarea a 75.000 de acri de pădure pe an.

În clipul animat, premierul anunță planul de 12 miliarde de lire sterline al Guvernului pentru „o revoluție industrală verde” menită să creeze „250.000 de noi joburi verzi”.

În finalul animației, Johnson spune: „În ansamblu, acesta este modelul nostru global de combatere a schimbărilor climatice”. În timp ce rostește cuvintele, apare și Globul fără Marea Britanie.

Sursă Video: Antony Higginbotham (MP)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Boris Johnson a anunțat o „revoluție industrială verde” în Marea Britanie

Miercuri, premierul Boris Johnson a anunțat că autoturismele noi, alimentate integral cu benzină sau motorină, nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie începând din 2030. El a precizat că maşini hibrid nu vor mai fi permise din 2035.

Măsura face parte din ceea ce Johnson a numit „o revoluţie industrială verde” menită să combată schimbările climatice și să creeze locuri de muncă „verzi”.

Planul mai include finanţare pentru o centrală nucleară mare şi pentru reactoare nucleare mai mici. Este prevăzută, totodată, o investiţie de 1,3 miliarde de lire sterline în punctele de încărcare a vehiculelor electrice.

De asemenea, din 2023, noile case vor trebui încălzite fără a utiliza gaze naturale. Guvernul vizează instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028.

Premierul Marii Britanii a anunțat investiții record și în Apărare

Joi, Jonson a anunțat investiții în Apărare fără precedent în ultimii 30 de ani.

Astfel, în următorii patru ani, investițiile Regatului Unit în apărare vor fi de 212 miliarde de euro, 2,2% din PIB, „mai mult ca orice altă țară europeană” și „mai mult ca orice alt aliat NATO cu excepția SUA”, a precizat premierul Marii Britanii.

Boris Johnson a insistat că aceste investiții sunt obligatorii pentru Marea Britanie, în contextul în care situația internațională este mai periculoasă și mai competitivă ca niciodată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”