Naționaliștii ruși sunt furioși după eșecurile militare din Ucraina și îi cer lui Vladimir Putin să facă imediat schimbări

Naționaliștii ruși sunt furioși după eșecurile militare din Ucraina și îi cer lui Vladimir Putin să facă imediat schimbări
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexei Danichev

Naționaliștii ruși i-au cerut furioși președintului rus Vladimir Putin să facă imediat schimbări pentru a asigura victoria în războiul din Ucraina. Apelul a fost lansat duminică, la o zi după ce trupele Moscovei au abandonat principalul bastion din nord-estul statului invadat, transmite Reuters.

Naționaliștii ruși, furioși după eșecurile militare din Ucraina

Căderea rapidă a orașului Izium din regiunea Harkov este considerată cea mai mare înfrângere militară Rusiei după retragerea din regiunea Kiev.

În timp ce forțele ruse abandonau oraș după oraș, sâmbătă, Vladimir Putin inaugura cea mai mare roată din Europa într-un parc de distracții din Moscova, iar artificiile aprindeau cerul desupra Pieței Roșii pentru a marca aniversarea orașului întemeiat în 1147.

Într-un mesaj vocal de 11 minute pe Telegram, liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin ale cărui trupe au fost în prim-planul campaniei militare din Ucraina, a respins pierderea orașului Izium, un hub critic de aprovizionare. Pe de altă parte, el a recunoscut că lucrurile nu decurg conform planului.

„Dacă astăzi sau mâine nu sunt făcute schimbări în desfășurarea operațiunii militare speciale, voi fi forțat să mă duc la conducerea țării pentru a le explica situația de pe teren”, a declarat Kadîrov.

Tăcerea aproape totală a Moscovei în legătură cu înfrângerea – sau absența oricărui fel de explicație în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor din nord-estul Ucrainei – a stârnit o furie semnificativă în rândul anumitor comentatori pro-război și naționaliști ruși pe rețelele sociale.

Nici Vladimir Putin, comandantul suprem al forțelor armate ruse, și nici Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, nu făcuseră vreun comentariu despre înfrângere până duminică la prânz.

Urmăriți B1TV.ro și pe