NATO nu va interveni în Libia fără un mandat ONU

NATO nu va interveni în Libia fără un mandat ONU
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, luni, că instituția condusă de el nu va interveni în Libia fără un mandat al ONU, însă subliniaza nevoia unor acțiuni în contextul violențelor...

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, luni, că instituția condusă de el nu va interveni în Libia fără un mandat al ONU, însă subliniaza nevoia unor acțiuni în contextul violențelor descrise drept crime împotriva umanității.

„Condamnăm cu fermitate recursul la forță împotriva poporului libian. Violarea drepturilor omului și a legilor umanitare internaționale este scandaloasă”, a spus Rasmussen.

Rasmussen a menționat că nu a primit nici o solicitare în acest sens precizând totuși că în cazul în care se va cere intervenția NATO, aceasta nu va putea fi indeplinită fără un mandat clar din partea Națiunilor Unite.

Anterior acestei declarații, liderul cubanez, Fidel Castro, afirmase că Statele Unite ale Americii nu vor ezita să ordone invazia NATO a Libiei pentru a obține rezervele de petrol ale țării.

“Este absolut evident faptul că SUA nu sunt interesate absolut deloc de pacea din Libia şi că nu vor ezita să dea ordinul NATO pentru a invada această ţară bogată. Este probabil o chestiune de ore sau de zile”, a declarat liderul cubanez.

Secretarul general al NATO a asigurat opinia publică că evenimentele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu nu reprezintă o amenințare directă pentru Alianța Atlantică.